شی باتر

در آفریقا درختی به نام شی وجود دارد که دارای دانه‌های مقوی و مفیدی است. از این دانه‌ها روغنی جامد و سفیدرنگ به دست می‌آید که به شی باتر معروف است. محتوای مغذی بالا و ویتامین‌های موجود در این روغن برای حفظ سلامت پوست و مو ضروری هستند. دلیل اینکه در بسیاری از محصولات مراقبت از پوست، از شی باتر استفاده می‌شود نیز همین است.

حجم محصول را انتخاب کنید.
محبوبیت این کالا

شی باتر چربی یا روغنی است که از دانه‌های درخت شی استخراج می‌شود. در دمای معمولی جامد است و رنگی سفید یا عاجی دارد. درختان شی، بومی آفریقای غربی هستند و بیشتر شی باتر دنیا، هنوز هم از آن منطقه به دست می‌آید. از شی باتر قرن‌ها به عنوان یک ماده آرایشی استفاده می‌شده است. غلظت بالای ویتامین‌ها و اسیدهای چرب موجود در آن، همراه با قابلیت پخش شدن آسان، آن را به محصولی عالی برای بهبود سلامت پوست تبدیل کرده است.

 خرید شی باتر به عنوان یک محصول مکمل برای ساخت انواع محصولات آرایشی و بهداشتی این روزها رونق خوبی دارد. دلیل این کار هم مواد مغذی و خواصی است که این روغن در خود دارد. از این رو اگر در مواد تشکیل دهنده محصولات بهداشتی و مراقبت از پوست خود به نام این کره گیاهی برخورد کردید، نباید باعث تعجبتان شود.

لازم به ذکر است توضیحات و عملکرد محصولات به صورت کلی در سایت درج می‌شود. طبیعتاً تأثیر محصولات بر روی افراد متفاوت است، بنابراین حتماً قبل از تهیه محصولات با مشاورین مجموعه زیما در خصوص عملکرد و کارایی هر محصول مشورت کنید.

شی باتر چیست؟

شی باتر، چربی استخراج شده از مغز دانه‌های درخت شی آفریقایی (Vitellaria paradoxa) است. از آنجا که حالت جامدی در دمای معمولی دارد آن را به نام کره شی می‌نامند. در حالی که بسیاری از مردم آن را به عنوان روغن شی نیز می‌نامند. شی باتر در حالت خام عاجی رنگ است و نسخه‌های بیشتری از آن سفید است. چنانچه با ریشه بوروتوتو یا روغن نخل، ترکیب شود، زردرنگ خواهد بود. از این کره به طور گسترده‌ای در لوازم‌آرایشی و بهداشتی به عنوان مرطوب‌کننده یا لوسیون استفاده می‌شود. شی باتر حاوی اسیدهای چربی مانند اسید اولئیک 40-60 درصد، اسید استئاریک 20-50 درصد، اسید لینولئیک 3 تا 11 درصد، اسید پالمیتیک 2 تا 9 درصد، اسید لینولنیک 1 درصد و اسید آراشیدید 1 درصد است.

شی باتر در دمای بدن به راحتی ذوب می‌شود. طرفداران استفاده از آن برای مراقبت از پوست معتقدند که این ماده به سرعت به پوست جذب شده و از خاصیت اتصال آب خوبی برخوردار است.

 

خواص شی باتر برای پوست

شی باتر از لحاظ فنی یک محصول گیاهی و سالم است. با این حال برخلاف بیشتر محصولات آجیلی، پروتئین‌های مهمی که مسئول ایجاد آلرژی هستند، بسیار کم دارد؛ یعنی احتمال بروز آلرژی در صورت مصرف بسیار کم است. همچنین روغن شی باتر حاوی مواد تحریک‌کننده شیمیایی که برای خشک شدن پوست شناخته می‌شوند، نیست. از این رو منافذ پوستی را مسدود نمی‌کند.

مرطوب‌کننده

شی باتر به طور معمول برای اثرات مرطوب‌کنندگی که دارد، استفاده می‌شود. این مزایا به اسیدهای چرب شی باتر از جمله اسیدهای لینولئیک، اولئیک، استئاریک و پالمتیک مرتبط است. هنگامی‌که به طور موضعی از شی باتر استفاده می‌کنید، این روغن‌ها به سرعت جذب پوست می‌شوند. عملکرد آن به عنوان یک عامل بازسازی عمل کرده، لیپیدها را بازیابی و به سرعت رطوبت ایجاد می‌کند. درنهایت مانعی که بین پوست و محیط بیرونی است را حفظ کرده، رطوبت را در خود نگه می‌دارد و خطر خشکی را کاهش می‌دهد. قبل از خرید شی باتر باید بدانید که مقادیر زیاد اسید لینولئیک و اسید اولئیک موجود در آن یکدیگر را متعادل می‌کنند، در نتیجه پوست شما چرب نمی‌شود.

ضدالتهاب

مطالعات نشان می‌دهد استرهای گیاهی شی باتر خاصیت ضدالتهابی دارند. وقتی روی پوست قرار می‌گیرد، سیتوکاین‌ها و سایر سلول‌های التهابی باعث کند شدن تولید آن‌ها می‌شود. این ممکن است به حداقل رساندن تحریک ناشی از عوامل محیطی مانند خشکی هوا و همچنین شرایط التهابی پوستی مانند اگزما کمک کند. این خاصیت ضدالتهابی شی باتر ممکن است به تسکین درد آرتروز نیز کمک کند. مطالعات نشان می‌دهد که می‌تواند به کاهش التهاب کمک کند در حالی که مفاصل را از آسیب بیشتر محافظت می‌کند.

روغن جوجوبا  نیز دارای خواص ضدالتهابی است که به پوست کمک می‌کند تا علائم بروز آکنه را به حداقل برساند.

جوان‌سازی

شی باتر دارای مقادیر قابل توجهی ویتامین A و E است. این ویتامین‌ها باعث تقویت فعالیت آنتی‌اکسیدانی به میزان زیاد می‌شوند. آنتی‌اکسیدان‌ها از عوامل مهم ضد پیری به شمار می‌روند. آنتی‌اکسیدان‌ها از سلول‌های پوست شما در برابر رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کنند که می‌تواند منجر به پیری زودرس و پوستی ناسالم شود.

ضد قارچ

محصولات درخت شی به عنوان مواد قدرتمندی برای مقابله با عفونت‌های پوستی ناشی از قارچ‌ها نیزشناخته شده‌اند. گرچه شی باتر ممکن است قادر به درمان هر نوع عفونت قارچی نباشد، اما می‌دانیم که اسپور قارچ‌هایی که باعث کرم حلقوی و پای ورزشکار می‌شوند را از بین می‌برد. خرید شی باتر به تنهایی برای درمان قارچ توصیه نمی‌شود، اما در کنار دیگر خواص آن می‌توانید از ویژگی‌های ضد قارچی آن نیز بهره ببرید.

بازسازی سلولی

یکی از بهترین تاثیرات روغن تراپی پوست بازسازی سلولی است.دو خاصیت مرطوب‌کنندگی و آنتی‌اکسیدانی شی باتر، با هم کار می‌کنند تا به پوست شما کمک کند سلول‌های جدید و سالم تولید کند. بدن شما به طور مداوم در حال ساخت سلول‌های پوستی جدید و خلاص شدن از سلول‌های مرده پوست است. در واقع شما هرروز از شر 30 تا 40 هزار سلول قدیمی پوست خلاص می‌شوید. سلول‌های مرده پوست در قسمت رویی آن قرار دارند. سلول‌های پوستی جدید در پایین لایه فوقانی پوست (اپیدرم) تشکیل می‌شود. با ایجاد رطوبت مناسب در سطح پوست، سلول‌های مرده پوست کمتری در راه بازسازی سلول‌های تازه در اپیدرم خواهید داشت.

ترک‌های پوستی و زخم

تصور می‌شود که شی باتر از تولیدمثل فیبروبلاست‌های کلوئید یا بافت اسکار جلوگیری می‌کند، در حالی که رشد سلول‌های سالم را ترغیب می‌کند. این خاصیت ممکن است به بهبود پوست کمک کند و باعث کاهش علائم ترک پوستی و زخم شود. از این خاصیت شی باتر می‌توانید برای ترمیم ترک‌های پوستی و جای زخم استفاده کنید.

 

خواص شی باتر برای مو

شی باتر از جمله روغن‌هایی است که به منظور سلامت موها نیز از آن استفاده می‌شود. جالب است بدانید شی باتر به عنوان ماده‌ای مغذی برای تقویت موها شناخته می‌شود.

جلوگیری از شکستگی مو

شی باتر دارای محتوای اسید چرب زیاد است که نفوذ آن را به صورت چربی در مو آسان می‌کند. از این رو مواد مغذی مورد نیاز مو را برای سلامت بیشتر تأمین می‌کند. وقتی ساقه‌های مو به درستی تغذیه شوند، دچار شکستگی کمتر شده و مقاومت آن‌ها نیز افزایش می‌یابد.

مرطوب‌کننده مو

شی باتر در خواص خود دارای ویتامین‌های A، E و اسیدهای چرب ضروری است. تصور می‌شود که برخی از این مواد مانند محتوای بالای اسیدهای چرب موجود در شی باتر، به افزایش رطوبت موهای شما کمک کنند. خشکی را کاهش داده و از چند شاخه شدن انتهای مو نیز جلوگیری می‌کند. اسیدهای چرب همچنین به افزایش درخشندگی و کاهش وز شدن مو کمک می‌کنند.

کاهش تحریک پوست سر

خواص ضدالتهابی شی باتر می‌تواند با ایجاد اثرات درمانی بدون گرفتگی منافذ، به کاهش قرمزی و تحریک پوست سر کمک کند. علاوه بر این، به عنوان یک محصول طبیعی، استفاده از آن در انواع موها، حتی موهای آسیب‌دیده، خشک یا رنگ‌شده بی‌خطر است.

شی باتر به دلیل محتوای غنی از چربی و مواد مغذی که دارد، برای تقویت و افزایش سطح سلامت پوست و مو توصیه می‌شود. با خرید شی باتر می‌توانید آن را به روتین مراقبت از پوست خود به عنوان ماده‌ای طبیعی و ارگانیک اضافه کنید. روغن شی باتر پوست شما را تغذیه کرده و از آن در برابر آسیب‌های محیطی محافظت می‌کند.

سبد خرید شما
  • سبد خرید شما خالی است.
  • جمع
    تومان
تکمیل مراحل خرید